Butiken

Hur kapar jag min innebandyklubba?

Att kapa sin innebandyklubba låter för många personer som en svår uppgift. Men vi kan garantera att det inte är lika svårt som det låter.

Att kapa en innebandyklubba är enkelt och kräver vanligtvis bara några verktyg. Här är en steg-för-steg-guide:


 1. Förbered klubban: Ta bort grepplindan samt knoppen, så att du har fri tillgång till själva skaftet.
  Knoppen brukar sitta fast med häftstift som du enkelt kan pilla upp med hjälp av en skruvmejsel eller kniv.
  OBS, var försiktig så att du inte gör dig illa och använd alltid verktyget i riktning bort från kroppen. 

 2. Mät och markera längden som klubban ska bli: Bestäm den önskade längden på din innebandyklubba genom att stå upp i en bekväm spelposition med klubban bredvid dig. Markera sedan längden på klubbskaftet med en penna eller en annan markör där du vill att klubban ska kapas.


 3. Kapa klubban: Använd en såg eller en annan lämplig skäranordning för att kapa klubbskaftet vid den markerade punkten. Se till att kapningen är jämn och rak för bästa resultat.


 4. Återmontera tillbehör: När klubban har kapats och kanterna är jämna, montera tillbaka eventuella tillbehör eller extra delar som du tidigare tog bort, såsom knopp och grepplinda. För att fästa knoppen på skaftet igen så använder vi oss av "coach tape" där vi lindar några varv höst upp på skaftet för att sedan pressa knoppen över.
  Coach tapen är väldigt sträv och när man lyckats få ned knoppen brukar den sitta stenhårt. Om knoppen mot förmodan lossnar så beror detta på att du använt dig av för lite tejp, börja då om och linda något extra varv med coach tape så det blir mer motstånd att få på knoppen.
  Har du inte tillgång till coach tape så kan du fästa knoppen med hjälp av skruv eller spik som du drar in genom både knopp och skaft på båda sidor. 

  Coach tape finns länkat längst ned på denna sida.

  Linda sedan på grepplindan och din klubba är redo att användas.
  Om du inte vet hur du ska linda på grepplindan kan du vara lugn, det finns en "steg för steg" guide med video länkad nedan! :) 

  Länk: Hur greppar jag min innebandyklubba?


 5. Kontrollera längden: Innan du använder klubban igen, se till att den nya längden är bekväm och lämplig för ditt spel genom att stå i spelposition och hålla klubban som vanligt.


Genom att följa dessa steg bör du kunna kapa din innebandyklubba på ett säkert och effektivt sätt. Kom ihåg att alltid vara försiktig när du använder verktyg och att dubbelkolla mätningarna för att säkerställa att klubban kapas till rätt längd.
Vi på Assist hjälper dig självklart att kapa din klubba när du köper den här i webshopen, eller i någon av våra butiker.

Om du vill att vi skall kapa din klubba så föredrar vi att du skriver i meddelandrutan i kassan hur mycket du vill att vi skall ta bort! Typ: "Kapa gärna klubban 1,5 cm"

Detta för att undvika missförstånd!

Hänvisa även till artikelnumret för den klubba du önskar få kapad om du har flera klubbor i din order.