Butiken

Hur vinklar jag mitt innebandyblad?

Alla vinklar sitt blad olika beroende vad man vill få ut av sin vinkel. Det finns inget rätt och fel när man böjer sitt blad utan många vinklar ser olika ut trots samma blad-modell.

Att justera vinkeln på ditt innebandyblad är avgörande för att anpassa din klubba efter din spelstil och individuella preferenser. Här är en enkel guide för hur du kan göra det:


Först och främst är det viktigt att bestämma vilken vinkel som passar dig bäst. Detta kan variera beroende på om du föredrar mer känsla och bollkontroll eller om du vill ha mer skottkraft och precision.


En varmluftspistol är ett användbart verktyg för att justera vinkeln på ditt innebandyblad och det vi använder oss av på ASSIST för att det går snabbast. Nackdelen med värmepistol är att man kan riskera att smälta plasten om man gör detta för första gången. Därför rekommenderar vi att man använder sig av kokande vatten (riskerar inte att smälta plasten) för att värma upp bladet.
Genom att värma bladet blir plasten mjuk och lätt att forma.

Kokande vatten: Koka upp en kastrull med vatten på spisen och när vattnet kokar så kan du hålla bladet i vattnet i ca 20 - 30 sekunder.


Varmluftspistol: Se till att värma hela bladet på både forehand och backhand med en jämn rörelse. Undvik att hålla pistolen still på ett och samma ställe då detta ökar risken att smälta plasten.

När bladet är varmt och mjukt, böj det försiktigt till önskad vinkel. Det är viktigt att vara försiktig och inte överdriva böjningen för att undvika att skada bladet.


Efter att du har justerat vinkeln, låt bladet svalna under kallt vatten i den nya positionen.


När bladet har svalnat, kontrollera och finjustera vinkeln vid behov.


Genom att följa dessa steg bör du kunna justera vinkeln på ditt innebandyblad för att passa din spelstil och individuella preferenser. Var försiktig om du använder varmluftpistol så att du inte smälter bladet och se till att kontrollera och finjustera vinkeln noggrant för bästa resultat.


Att hitta din optimala vinkel kan vara svårt, därför rekommenderar vi att prova och experimentera med olika vinklar för att hitta det som passar just dig.
Länkat nedan hittar ni Assist Personalens vinklar för inspiration:


KLICKA HÄR---> PERSONALENS VINKLAR!