Butiken

Hur byter jag blad på min innebandyklubba?

Att byta blad på sin innebandyklubba är något som inte behöver vara speciellt krångligt så länge man gör det på rätt sätt.

Att byta blad på din innebandyklubba är en relativt enkel process. Här är en steg-för-steg-guide:


 1. Först måste du ta bort det gamla bladet från klubban. Detta kan göras genom att använda en skruvmejsel för att lossa skruvarna som håller bladet på plats. Skruvarna sitter vanligtvis på under och översidan av bladet.

 2. När skruvarna är lossade, dra försiktigt av det gamla bladet från klubbskaftet. Var försiktig så att du inte skadar skaftet eller andra delar av klubban.
  Det underlättar rejält om du värmer den del av bladet (infästningen) där skaftet sitter. OBS, var noga med att inte värma skaftet då det kan leda till att klubban kan gå av och att inte värma plasten för länge så att den smälter.
  Vi använder oss av värmepistol då det går snabbast, men har du inte en sådan hemma kan varmvatten, kokande vatten och även hårfön gå bra att använda.

 3. Nu är det dags att fästa det nya bladet på klubbskaftet. Se till att bladet är ordentligt justerat och riktat åt rätt håll innan du fortsätter.

 4. Notera även att det är 2st "skåror" längst ned i skaftet, det finns där av en anledning. "Skårorna" i skaftet ska matcha men 2st "klackar" som finns längst ned i infästningen av bladet. Därför är det viktigt att man trycker på bladet och inte snurrar på skaftet, för det kan generera att man knäcker dessa "klackar" längst ned i infästningen.

  Sammanfattning: 
  Värm infästningen på bladet och placera sedan bladet på skaftet så att ser ut att sitta likadant som tidigare blad. Tryck sedan bladet rakt ned utan att snurra på skaftet tills att du tror att bladet är hela vägen ned. Rucka sedan lite på bladet, om du känner att det tar stopp åt båda håll så har du träffat rätt och redo att gå vidare till nästa steg. Om du kan snurra bladet 360¤ så har du inte träffat skaftets "skåror" med bladets "klackar" och måste börja om. 

 5. Dra åt skruvarna för att säkra det nya bladet på plats. Se till att skruvarna är ordentligt åtdragna för att förhindra att bladet lossnar under spelet.


Genom att följa dessa steg bör du kunna byta blad på din innebandyklubba utan problem. Kom ihåg att vara försiktig och noggrann under processen för att undvika skador på klubban eller dig själv.Nedan finner du även en video på hur vi gör när vi monterar ett innebandyblad.